Diensten

LASERSNIJDEN

Lasersnijden is een veelzijdige techniek, met (bijna) onbeperkte mogelijkheden. Er kunnen dan ook veel organische materialen worden gesneden. Metaal, glas en steen kunnen ook worden gegraveerd. 

Tijdens het lasersnijden wordt een klein oppervlak met uiterste precisie verhit door een laserstraal. Hierdoor kan de laser worden gebruikt om bijvoorbeeld hout of kunststof te snijden door het te laten smelten of verbranden. Bij hout blijft er dan een donkere, karakteristieke, snijrand over. Deze snijrand is eventueel weg te schuren, maar het product kan ook gespoten worden.

Bij Studio Laser hebben we een werkoppervlakte van 600 x 1000 mm. Grotere projecten kunnen in delen worden verwerkt.

Eigenschappen van lasersnijden

→  Lasersnijden van extreem fijne, vrijwel radiusvrije contouren mogelijk (0,1 mm)
→  Snel en flexibel dankzij een hoge snijsnelheid
→  Kleine snedebreedte
→  Splintervrije snijkanten (geen nabewerking nodig)
→  Lage opstartkosten

LASER GRAVEREN

Naast snijden kan er ook met de laser worden gegraveerd. Bij Studio Laser hebben we veel ervaring met het graveren van de meest uiteenlopende materialen. Door de laserstraal met een laag vermogen en met hoge snelheid over het materiaal te laten bewegen wordt de toplaag van het materiaal weggebrand. Neem hier een kijkje voor een greep uit de mogelijkheden van lasersnijden en graveren.

In tegenstelling tot snijden is graveren ook mogelijk op materialen als metaal, steen en leer. Er kan gekozen worden om alleen lijnen te graveren, of een volledig vlak. Een combinatie hiervan is natuurlijk ook mogelijk. 

Eigenschappen van laser graveren

→  Grote mate van precisie en herhalingsnauwkeurigheid bij het graveren
→  Nauwkeurig graveren van motieven
→  Snel en efficiënt
→  Zowel afbeeldingen als vectorbestanden zijn te verwerken
→  Gedetailleerd en consistent

TEKENEN EN ONTWERPEN

Ontwerpen

U kunt ons kant en klare tekeningen aanleveren voor het lasersnijden of graveren. Heeft u een idee, maar beschikt u niet over de kennis of software om dit idee te realiseren? Dit is geen enkel probleem. Wij helpen u graag met het tekenen, ontwerpen en uitvoerbaar maken van uw ideeën.
Dit allemaal tegen een vooraf afgesproken, voordelig tarief
.

Advies

In het traject van tekening naar uitvoering zijn er ook ontzettend veel mogelijkheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan materiaalsoort en afwerking. Dankzij onze ervaring kunnen wij u hier goed in adviseren, om zo tot de beste oplossing te komen voor uw project.
Meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.